Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2025, οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική, αρωματική και… γευστική εμπειρία! Η επίσκεψή μας στο αρτοποιείο "Καρβέλι-ΚΑΝΤΖΑΣ" μετατράπηκε σε ένα απολαυστικό ταξίδι στον κόσμο του ψωμιού, της ζύμης και της δημιουργικότητας!
Από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο αρτοποιείο, μας τύλιξε η ζεστή ευωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού. Οι αρτοποιοί μας υποδέχτηκαν με χαμόγελο και μας αποκάλυψαν μικρά μυστικά της τέχνης τους. Οι μαθητές έβαλαν τα χέρια τους στη ζύμη, ζύμωσαν, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν τα δικά τους ψωμάκια και κουλούρια. Τα γέλια δεν έλειψαν, ειδικά όταν κάποια αρτοσκευάσματα πήραν αστεία σχήματα, προκαλώντας ενθουσιασμό και χαρούμενα σχόλια!
Μέσα από αυτή τη βιωματική δράση, τα παιδιά έμαθαν για τη διαδικασία παραγωγής του ψωμιού, από το αλεύρι μέχρι το φούρνο, και συνειδητοποίησαν τη σημασία του καθημερινού αυτού αγαθού στη διατροφή μας. Η ζεστασιά των αρτεργατών και η διαδραστική προσέγγιση έκαναν την εμπειρία αξέχαστη!
Φεύγοντας, οι μαθητές κρατούσαν στα χέρια τους τις δημιουργίες τους και στα πρόσωπά τους ήταν ζωγραφισμένη η ικανοποίηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο αρτοποιείο "Καρβέλι-ΚΑΝΤΖΑΣ" για τη φιλοξενία και την όμορφη εμπειρία!
Μέχρι την επόμενη εκπαιδευτική μας περιπέτεια… ας θυμόμαστε πως η γνώση γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική όταν τη ζούμε με όλες μας τις αισθήσεις!